Hırsız Alarm Sistemi (Hırsız İhbar Sistemleri)

Alarm sistemleri
Kötü niyetli kişilere karşı alınması gereken en etkili önlemdir. Caydırıcı olması sayesinde istenmeyen olayların başımıza gelmemesinde önemli rolü vardır. Bu yüzden en önemli ihtiyaçlarımız arasında yerini almıştır. Maalesef günümüzde kullanılan birçok alarm sistemini hırsızlar çok iyi bilmekte ve bu sistemlerin zayıf yönlerinden yararlanarak amaçlarına kolayca ulaşabilmektedirler. Bu nedenle doğru sistemlerin doğru şekilde kullanılmaması ve yeterli teknik bilgiye sahip uzman ekiplerce kurulmamış olması kötü sonuçlar doğurmakta size ve sevdiklerinize kötü süprizler ile karşılaşmanıza imkan sağlamaktadır.Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken konular şunlardır;

alarm sistemi

Alarm sistemini Kurulum yapacak teknik ekibin yeterli teknik bilgiye sahip ve uzmanlaşmış olması Kurulacak olan sistemin teknik özelliklerinin kurulum yapılacak yerin ihtiyacına uygun seçilmesi ve bilinir bir marka olması. Kurulacak olan sistemin garanti süresi ve kalite belgelerinin bulunması Kurulacak olan sistemin üretim yerinin bilinmesi ve ilerde doğabilecek ihtiyaçlar için yedek parça tedarikinin kolay olması gerekmektedir.

Yerli üreticiler için firmanın geçmişi, pazardaki yeri ve bilinirliği, ithalatçılar için ürünün ve stok miktarlarının sürekliliğinin olması da çok önemlidir.


alarm sistemleri

Hırsız İhbar Sisteminin Temel Ürünleri

Bir Hırsız Alarm Sistemleri aşağıdaki temel ekipmanlardan oluşmaktadır;

Alam Paneli: Sistemin beynidir. Bütün komutların verildiği ve verilerin saklandığı bölümdür.

Keypad(Tuş Takımı): Tüm sistemin kontrolünü sağlayan birimdir. Panelle haberleşme, bütün programlamalar, kurma-çözme, olayları görme, özellikleri kullanma gibi işlemlerin tamamı keypad üzerinden yapılır.

PIR Dedektör: Ortamdaki tehlike veya yetkisiz girişleri algılayan ve bunu panale bildiren cihazdır. Farklı tehlikelere göre çeşitleri vardır. Uzun veya kısa mesafeli olarak, farklı açılarda algılama yapabilen veya evde beslenen evcil hayvanımızı tehlike olarak algılamayıp alarm vermeyen modeller mevcuttur. Ortama göre uygulanabilen çeşitleri vardır. 360 Derece tavan tipi, duvar tipi vs.
Manyetik Kontak: Kapı,cam veya herhangi bir eşyaya uygulanabilen mıknatıslı 2 parça şeklinde ve birbirinden ayrıldığında panele tehlike sinyali gönderen cihazdır.

Aktif Infrared Bariyerler: Sanal bir Güvenlik hattı ( güvenlik duvarı) oluşturur ve o hattı kesen tehlikeyi algılayarak panele bildirir ve alarm durumuna geçmesini sağlar. Genelde dış ortamlarda kullanılır. Çeşitli mesafelere göre farklı modelleri mevcuttur. Hassasiyet ayarı yapılabilir. Gerekli ayarların yapılmasıyla hayvan algılamayacak şekilde kullanılarak yanlış alarmlar önlenebilir.

Duman ve Isı Dedektörü: Alarm panelleri için üretilmiş olan duman ve ısı dedektörleri sayesinde sistem basit bir yangın algılayıcı olarak da kullanılabilir. Evimizde veya işyerimizde az sayıda dedektör kullanılarak uygulanabilir ve basit yangın sistemlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Sistem Alarm Haberalma Merkezine (AHM) bağlı ise prosedürlere uygun olarak en kısa zamanda itfaiye gönderilir.

Harici veya Dahili Flaşörlü Siren: Harici ortamda bulunan ve panelden gelen alarm sinyali üzerine 118 Db gücünde ses çıkararak çevreyi uyaran, aynı zamanda flaşörü sayesinde yerine dikkat çeken cihazdır. Ayrıca dahili ortam içinde çeşitleri vardır.

Uzaktan Kumanda: Alarm sisteminde isteğe bağlı olarak kumanda ile kullanılabilir. Özellikle çocuk, hasta, sakat veya yaşlılar gibi sistemi detaylı kullanamayan kullanıcılar için uzaktan kurma-çözme tek tuş ile sağlanabilir. Ayrıca Alarm Haberalma Merkezine(AHM) bağlı ise kumanda üzerinde bulunan tek tuş ile tehdit sinyali gönderebilir veya acil bir sağlık sorunu olursa bir an önce tıbbi müdahale yapılmasını sağlayabilir.

Akü: Elektrik kesintilerinde sistemin beslenmesini ve devamlılığını sağlayan güç kaynağıdır. Genellikle 12V 7Ah gücünde olması tavsiye edilir.

alarm sistemi nasıl çalışır

Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?

Sistemin bulunduğu ortamdan ayrılırken kendimize ait şifremizin keypad’ e girilmesinden sonra Hırsız İhbar sistemimiz aktif hale geçer. Sistem biz ayrıldığımız ortama tekrar geldiğimizde yine keypad üzerinden şifremizi girip sistemi pasif duruma getirinceye kadarda çalışır. Alarm kuruluyken sistemimizde bulunan algılayıcılılar ( PIR, Manyetik Kontak, Infrared bariyer v.b.) kendi özelliklerine göre bir tehlike tespit ettiklerinde bu bilgiyi panele gönderirler.

Panel İse bir komutla sireni harekete geçirir, çevre yüksek ses ve flaşör sayesinde uyarılırken aynı zamanda içerisindeki komünikatör ( haberleşme ünitesi) sayesinde daha önceden genelde yakın çevremizde bulunan kişilerin kaydedilen telefon numarasını arar. Ayrıca sistemimiz bir haberalma merkezine bağlı ise alarm bilgisi Alarm Haberalma Merkezine hemen gönderilir.Gelen bu bilginin tipine göre ( sağlık alarmı, yangın alarmı, hırsız alarmı, su basması alarmı v.b.) gerekli yerler ( ambulans, itfaiye, polis v.b.) harekete geçirilir.

Diğer Makalelerimiz:

Kaynak: http://www.guvenlikdanismanlik.com/hirsizalarm.htm

Alarm sistemleri hakkında daha detaylı biliglere ulaşabileceğiniz

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola